Företagskultur

Skrivet 2018-09-20

Vad står det i din signatur? 

Anna Tomasson - Testledare

 

Bor? 

I lägenhet vid Stadion

 

Familj?

Sambo Michael, en vuxen son Elias och tre katter: Coco, Caramelito och Timon

 

Ditt första program? 

Ett filmuthyrningssystem för videobutik skrivet i Visual Basic, ett grupparbete när jag läste informatik i Lund. Det var kul att se resultatet men nu ur tidsperspektiv tycker jag att det roligaste med detta grupparbete var att jobba ihop med andra för att skapa något nytt tillsammans.

 

Dryck på fikat? 

Kaffe med mjölk, ibland te. 

  

Vem skulle du vilja bjuda på middag? 

Alla vänner jag haft genom åren. 

 

Favoritårstid? 

Jag gillar höst för de brukar vara händelserika, fulla av förväntan och energi efter sommaren. 

 

När skrattade du riktigt gott senast? 

Idag tillsammans med min sambo Michael. Vi brukar skratta ofta åt olika saker som händer i vardagen. 

  

När var du senast riktigt arg? 

Hm… Jag var arg som ung, arg som medelålders och som gammal kommer jag att vara skitförbannad såvida inte något drastiskt händer, t.ex. att kvinnor börjar ses som människor i första hand, världen blir jämlik, rasism och islamofobi försvinner…

 

Beskriv ditt hem. 

Mitt hem är enkelt med lagom mycket möbler, inte många prylar, en del böcker. Jag har nästan alltid ordning hemma, vilket ger mig en känsla av lugn och harmoni. 

  

Drömresmål? 

Har inte något specifikt drömresmål utan är nyfiken på många platser, så länge det går att ta sig dit med tåg. Skulle vilja åka igen till Italien och Ryssland, men vill först läsa in mig på landet ordentligt för att förstå det jag ser. Det tar tid och då reser man mindre, vilket är bättre för klimatet. 

 

Privat? 

Privat är jag en fruktansvärt trevlig och rolig person tycker min mamma.

 

Yrkesbakgrund? 

Mitt första jobb efter utbildningen i systemvetenskap i Lund var på Tetra Pak som systems analyst där jag började 2001 och stannade i 6 år. Så småningom specialiserade jag mig på quality assurance och har jobbat som QA manager eller testledare sedan 2004 i olika brancher, både som konsult och i linjeroller. En speciell sak i min yrkesbana är att jag har haft fyra olika jobb som handlade om att införa quality assurance eller test i organisationen. Utfallen blev helt olika, allt från fiasko till succé, men alltid en utvecklande utmaning som förde organisationen framåt.

 

Alternativ karriär - om du inte jobbat med IT? 

Balettdansös, poet, regissör, psykolog, advokat – det fattas bara talang.

 

Vill lära dig mer? 

Testautomatisering i praktiken, nya tekniker för planering och design av test och vill även fördjupa mig i närbesläktade områden, krav och användbarhet. Beskriva och underhålla krav är svårt men avgörande för att kunna utveckla rätt produkt utan för mycket om-arbete, dvs. i tid, så det vore en riktig utmaning att lära mig det.

 

Kan men inte vill? 

Äga bil och flyga men slutade med både 2015 för klimatets skull.

  

Vad driver dig?

Viljan att bidra positivt till omvärlden. IT handlar för mig om att underlätta för människor och min mission som testledare är, precis som testgurun Anna Hoff uttryckte det: saving the world from bad software.

 

Är du sugen på att bli en av oss? Läs mer om vår företagskultur eller lämna in en spontanansökan!

Läs om vår företagskultur

Jag vill också bli kollega