#Företagskultur

Humans of Agero - Daniel Schenning

IMG_9607-3

Vad gör du på Agero? 

Jag tillhör affärsområdet Beslutsstöd och jobbar som BI-utvecklare med en av företagets större kunder där vi har ett helhetsåtagande. Detta innebär att vi både förvaltar och vidareutvecklar deras beslutsstödsystem som vi också har byggt och implementerat. Min roll som BI-utvecklare är väldigt varierande men primärt fokus ligger på krav, modellering, integrationer, datavisualiseringar och analys. Detta kan innebära att jag ena dagen sitter jag i möten med kunden för att samla in krav och förstå verksamhetens behov och en annan dag jobbar jag med att bygga ETL-flöden och rapporter för att visualisera data.

 

Hur hamnade du där du är idag?

Jag har en lång historia inom olika produktbolag med egna beslutsstödsprodukter för en rad olika branscher. Jag har under en tid känt att jag velat prova på lite mer gångbara tekniker och BI-verktyg, men samtidigt fortsätta jobba i team med helhetsåtaganden hos kunder. Detta är precis vad Agero kunde erbjuda mig och jag jobbar idag med en av Ageros större kundåtaganden där vi för tillfället lyfter rapporter byggda i SSRS till Microsoft Power BI.

 

Vad tycker du är roligast med Business Intelligence? 

Det är nog att det är en bransch som är i ständig förändring. De tekniker och verktyg man använder utvecklas konstant och idag talar man mycket om machine learning, AI och molntjänster kopplat till business intelligence. Det gäller att hela tiden hänga med och vidareutvecklas.

 

Vad tilltalar dig med rollen som konsult? 

Det är alltid kul att hjälpa kunderna hitta lösningar på sina problem och i rollen som konsult kan man på ganska kort tid se verksamhetsnyttan med det man skapar. Det är också intressant att lära känna kunder inom vitt skilda branscher och vilka utmaningar de står inför. På så sätt kan man dra nytta av tidigare erfarenheter för att hjälpa just den här kunden.

 

Dryck på fikat? 

Kaffe så klart!

 

 

Är du sugen på att bli en av oss? Kontakta då Agnes på agnes.flodin@agero.se, eller skicka in en ansökan till några av våra lediga tjänster.

 


Jag vill också bli kollega

 

Publicerad: 2019-09-12