Humans of Agero - Sara Laurentz

IMG_9331-3-1

Hur hamnade du inom ditt kompetensområde?

På en tidigare arbetsplats ledde jag ett nätverk för kunskapsdelning inom agile testing och QA. Två av många förutsättningar för välfungerande och ändamålsenliga IT-stöd är whole-team approach och testbara krav. Jag fick i våras nys om ett av Ageros frukostseminarier där en av mina kollegor på Agero, Matti, höll en inspirerande presentation om API-testning med hjälp av verktyget SoapUI. Detta ledde till att jag började på Agero som konsult, med kompetens inom Scrum Master/Agile Coach samt Kravanalytiker.

 

Vad är det du tycker är roligast inom ditt kompetensområde?

Att jobba i gränslandet verksamhet och IT - både med ett helhetsperspektiv och genom att zooma in i olika delar. Jag trivs också tillsammans i tvärfunktionella team vilket till stor del innebär att vi provar nytt eller på andra sätt, samt lär oss - jag gissar att det är därför jag gillar ett s.k. agile mindset.

 

Hur har första tiden på Agero varit?

Det är och har varit positivt ända från att jag skrev på anställningsavtalet och min ”preboarding” började dvs. tiden innan första officiella arbetsdagen. Innan jag officiellt började deltog jag i Ageros Slack-kanal (intern chat) och var med på WeDay-frukost och årets sommarfest. En plan för min första vecka förbereddes i god tid och jag känner mig välkommen och uppskattad av kollegorna och på företaget. Jag upplever att vi bryr oss om varandra t.ex. genom att fråga ’hur är läget?’ både hur det är privat och på jobbet och att vi tar oss tid att lyssna – våra fikapauser på förmiddagen resp. eftermiddagen på kontoret gör skillnad.

 

Vad tilltalar dig med rollen som konsult?

Att dela mina och andras erfarenheter och lärdomar med kollegor – det kommer Ageros kunder till nytta och bidrar också till att jag som medarbetare trivs.

 

Dryck på fikat?

Te med mjölk, ett glas vatten eller färskpressad juice – det varierar! Jag gillar doften av kaffe. 😉

 

Publicerad: 2019-10-16