#Företagskultur

Mikael Knutsson - Frontend-utvecklare på Agero

Hur hamnade du där du är idag?

Jag läste matte/data i gymnasiet och kom i kontakt med programmering, vilket var en naturlig väg in på KTH för mig. Under mitt sista år på KTH jobbade jag även på sidan av studierna och fick då fokusera på just Angular, vilket var hur jag insåg att det är just frontend som jag tycker är kul.

Sen skrev jag mitt examensarbete på Agero under våren 2017, vilket sedan övergick i en anställning. Här på Agero har jag jobbat både inhouse åt kund, men även ute på plats hos kund i ett Agero-team om 5 personer.

 

Vad är det som är så kul med Frontend-utveckling?

För mig är det främst två saker. Det första är att jag får möjlighet att bygga användbara och stilrena gränssnitt, jag skapar helt enkelt det som användaren ser i första hand. Det andra är att det händer så pass mycket inom Frontend-världen, det kommer nya tekniker ofta och det blir aldrig långtråkigt. Sen jag började på Agero har jag lärt mig mycket kring React, Redux och Vue.JS - men är också sugen på att börja kolla på Reason.ML som min kollega Pontus Nagy har fördjupat sig i. 

Det som jag även ser som väldigt positivt med att jobba som Frontend-utvecklare är att det finns ett "community" runtomkring som är väldigt hjälpsamt och ser till att driva saker framåt. Bland annat ett flertal Discord/Slack-kanaler där man kan diskutera olika problem men samtidigt ta del av vad andra utvecklare har åstadkommit. 

 

Varför konsult på Agero?

Själva konsultrollen passar mig väldigt bra. Jag tycker om att testa på nya branscher, organisationer och tekniker. Varför jag väljer att jobba på just Agero är flera saker, det är en familjär stämning här och när man kommer in på kontoret känner man alltid att man är en i gänget. Det är en varm och trevlig känsla här!

Sen motiveras jag mycket av att få jobba med väldigt kompetenta och hjälpsamma kollegor som hjälper en att utvecklas i sin roll. Här tycker jag även att de kontinuerliga mötena (vi har 7 stycken per verksamhetsår) med våra respektive teamledare spelar en stor roll där man tillsammans sätter upp både kort- och långsiktiga mål vilket får mig att motiveras ytterligare. 


Vill du veta mer om hur det är att jobba på Agero? Kontakta då Agnes Flodin på agnes.flodin@agero.se eller 070-444 07 85.

 

 Kolla in vår karriärsida  

Publicerad: 2018-11-26