Vi tror på att frigöra människors potential

Allt vi gör utgår från drivkraften att människor ska kunna göra det som de är bäst på

JOBBA
HOS
OSS

Agero är det lilla företaget som brinner för att vara bäst på det vi gör. Vi är personalägda och prioriterar kompetensutveckling i det dagliga. På Agero har vi ett gemensamt mål – att skapa den bästa arbetsplatsen!

 

Utöver en inkluderande arbetsmiljö vill vi även jobba med riktigt spännande projekt. Här till höger kan du läsa mer om vad några av våra kollegor jobbar med i sina roller.

 

Är du intresserad av att höra mer om oss och hur det är att jobba här? Spana då in våra jobbannonser nedan eller kontakta oss!

Jag vill också bli kollega

  • Utveckling & Arkitektur David Johansson
  • Användbarhet & Krav Jessica Helenius
  • Projektledning Josefina Trende
  • Beslutsstöd Anna Herting

Utveckling & Arkitektur

Att jobba inom utveckling och arkitektur innebär att man ständigt ställs inför nya utmaningar. För att hitta bästa lösningarna måste man ha en bra kommunikation med beställare, kravställare, testare och användare där det gäller att kunna förstå och förmedla synpunkter från olika perspektiv. Dessutom måste man ständigt utveckla sin tekniska nivå, något som innebär att man håller sig uppdaterad på branschens utveckling och att man är beredd att ta till sig nya tankesätt. Dessa saker kombinerat gör att arbetsdagen blir omväxlande och motiverande.

 

I min roll hjälper jag kunden att hitta lösningar som både ska tillgodose dagens behov och stödja framtida förändringar. Därför är det också viktigt att dela kunskap inom projektet så att alla kan jobba mot ett gemensamt mål. Att lyckas med detta innebär att kunden får ett pålitligt system som är lätt att underhålla och bygga vidare på.

 

Agero är ett företag där den anställdes behov och önskemål prioriteras högt. Man uppmuntras att hitta en bra balans mellan arbete och fritid och får möjlighet att utvecklas inom de områden man är intresserad av. Dessutom omges man av engagerade kollegor som alltid är beredda att hjälpa till med sin expertis.

Användbarhet & Krav

Som användbarhetskonsult innebär min roll en varierande vardag. Från att vara ute och träffa användare och genomföra exempelvis ett användningstest, en workshop eller en intervju – till att nästa dag skissa fram wireframes med papper och penna eller skapa en klickbar prototyp. De absolut bästa dagarna är när man får träffa användarna!

 

För mig är det viktigt att vara med och skapa förändring som underlättar för en eller flera användare och som hjälper dem i deras arbete och vardag. Användare ska inte behöva lägga långa tider på att förstå vad de ska göra, utan de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett enkelt sätt. Extra mycket motiveras jag av att få vara med från starten av ett projekt till att man faktiskt sen kan se användarna arbeta i det system man varit med och tagit fram.

 

Jag uppskattar ett företag som tar till vara och lyssnar på sina anställda. Allt handlar inte enbart om jobb, utan även att man har kul på jobbet och har en bra sammanhållen gemenskap. Det är viktigt för mig att ha en arbetsgivare som låter mig vara med och påverka mitt upplägg av arbetet och inte ha en förutbestämd mall som man ska arbete med. Just när det kommer till användbarhet är det en förutsättning att kunna anpassa olika metoder efter vad projektet kräver och inte vara fast i en mall som ska användas.

Projektledning

För mig handlar projektledning om att skapa ramarna för det som ska uppnås och coacha så att teamet kan utvecklas och arbeta självständigt med glädje. Den kanske allra viktigaste komponenten är kommunikation och att finnas till hands för högt och lågt. En typisk arbetsdag har jag stand up med teamet på morgonen och sedan reserverad tid för just-in-time möte om det kommer fram något som vi direkt vill diskutera vidare lite mer på djupet.

Projektledaren finns som stöd till teamet och tar sig an eventuella yttre hinder och bistår vid störningar. En viktig uppgift är att förankra mål och realistiska förväntningar med beställare och kund å ena sidan och med teamet å andra sidan. Att ha och förstå mål och vision med arbetet skapar en positiv energi och motivation som gör att även motgångar – för de kommer titt som tätt – upplevs mindre tunga. 

Jag drivs och motiveras av att hjälpa kunden att förbättra och utveckla dess verksamhet genom att, tillsammans med teamet, försöka hitta lösningar på de utmaningar som kunden upplever. 

För mig är det otroligt viktigt att min arbetsgivares värderingar stämmer överens med mina egna. Viljan att utvecklas, utmana sig själv och sin omgivning är en del av vår vardag på Agero. Jag är stolt över att vara en del av företaget som ser individen och hjälper medarbetarna att blomma ut och uppnå nya mål.

Beslutsstöd

Det mest spännande med BI är att det kräver djup kunskap i tekniken, koll på mängdlära och innebär mycket tätt samarbete med verksamheten. Strukturen i databasen är användargränssnittet. Det rör sig ofta om miljontals datarader och svaren ska komma snabbt. Därför är designen viktig, liksom att skriva optimerade SQL-frågor samt att lyssna mycket noga på verksamhetens behov. Tekniken utvecklas hela tiden och kundernas förväntningar förändras. Som jag ser det har möjligheterna inom området bara börjat öppna sig – och detsamma gäller mina personliga möjligheter. 

 

På Agero jobbar jag nära mina kollegor och kunden och deras verksamhet, oavsett om jag jobbar inhouse på Ageros kontor eller ute hos kund. Det jag uppskattar mest med mina kollegor är ödmjukheten och villigheten att hjälpa varandra och kunden, samtidigt som vi också har mycket roligt ihop. För mig är det viktigt att ha en arbetsgivare som ger frihet under ansvar samt har trevliga och kunniga kollegor!

Våra värderingar

Personlig

Personlig

Vi på Agero är ett företag som ser individen. Vi är personliga i alla relationer; både gentemot våra kunder och som kollegor. Vi gillar olikheter i personlighet och förstår att det är en framgångsfaktor att alla inte är lika. Genom att ge ett personligt bemötande ger vi också våra kunder en god service.

Passion

Passion

Vi har en stark passion att utveckla oss själva både på det professionella och personliga planet. Vi tar ansvar för att kompetensutveckla oss i vår yrkesroll och att utveckla oss som individer. Det gör vi kontinuerligt genom våra uppdrag och genom att använda och sprida den samlade kompetensen inom Agero.

Partnerskap

Partnerskap

Vi tar alla ansvar för att skapa mervärde för våra kunder och oss själva och vi har en långsiktig syn på våra relationer. Det gör vi genom att arbeta för ett samarbete som karakteriseras av förtroende och gemensamt ansvar.

SBA2019_Sweden_RGB_SE

Vill du vara med oss?

IMG_7919

Hej, det är jag som är Agnes, det är jag som är ansvarig för rekrytering här på Agero. Känner du dig sugen på att höra mer om Agero och hur en framtid hos oss kan se ut?

Hör av dig så pratar vi mer!

agnes.flodin@agero.se