Idag använder en majoritet av SoapUI´s användare endast en bråkdel av verktygets funktioner. Vi vill med detta seminarium ge dig en inblick i verktygets fulla potential och hjälpa dig skapa avancerade API-tester om är lätta att automatisera, lätta att underhålla och som lever kvar länge.

Seminariet kommer att ge er:
  • En översikt över API-er (webbtjänster)
  • Kunskap om hur man testar API-er
  • Kunskap om hur man kan använda SoapUI och SoapUI Pro/ReadyAPI för att snabbt och smidigt skapa och köra automatiserade tester av API-er.

SoapUI: ”Probably the most under-used testing tool in the world"

SoapUI är världens mest använda verktyg för att testa webbtjänster som SOAP och REST APIer. Många använder bara en bråkdel av funktionalitet, oftast för enkla ad hoc tester med hårdkodade parametrar i några få olika anrop.

Jag träffar många testare som vill lära sig mer om SoapUI, men har fastnat. ”Javisst, jag vet hur man skapar ett projekt och gör ett anrop men inte så mycket mer.” Med tanke på att det finns miljontals användare, så är det nog världens mest underutnyttjade testverktyg. Det här ser jag (förstås) som en möjlighet, att hjälpa användare att använda verktyget i sin fulla potential!

Lär dig skapa avancerade API-tester som är lätta att automatisera och lätta att underhålla

SoapUI (och ReadyAPI/SoapUI Pro) är ett verktyg som till en början kan tyckas obegripligt och därmed oanvändbart, men lär man sig bara några grundläggande principer i SoapUI så kan man snabbt skapa avancerade API-tester som är lätta att automatisera, lätta att underhålla och kan därmed leva kvar länge. Och i den senaste versionen av ReadyAPI med SoapUI Pro är det ännu lättare!

Välkommen till oss!