#Företagskultur

30 år, 2-barnsmamma och HR-chef

Jag fick ett samtal från en vän som var förtvivlad över sitt jobb. ”Jag är ju gravid, det finns ingen som skulle vilja anställa mig nu, jag måste stå ut!” En annan funderar på om det inte är bäst att stanna kvar, trots att hon inte trivs, ”man kanske vill ha syskon snart”.

Jag är tillbaka efter min föräldraledighet och kickar igång Womentor för andra året i rad som adept. Jag har varit anställd på Agero i drygt 4 år. Under den tiden har jag varit gravid och föräldraledig i två omgångar. Jag började som rekryteringskonsult, blev sedan överrekryterad och fyra månader senare fick jag frågan om att ta över HR-ansvaret, samtidigt blev jag gravid med första barnet. När min dotter var 1 år när det var dags igen. Jag hade samma morgon som vi skulle anmäla oss till Womentor fått reda på att vi väntade barn nummer två.

Likt mina vänner var den initiala känslan att tajmingen inte kändes rätt. En kollega gav mig rådet att inte sätta livet på paus bara för att man väntar eller försöker bli med barn. Hon har helt rätt. Även om tajmingen för mig den här gången blev bra hade jag aldrig kunnat planera för en pandemi.

Amanda

Agero är ett företag som vill vara en arbetsgivare för alla skeden i livet och för mig så har det bevisats både en och två gånger. På Agero har jag aldrig blivit ifrågasatt av mina val och aldrig känt att det stått i vägen för vare sig karriär eller utveckling. Tack vare föräldralön har jag kunnat vara hemma så länge jag har velat utan att ekonomin påverkats nämnvärt. Flextiden har gjort det möjligt att få ihop hämtning och lämning trots pendlingen mellan Uppsala-Stockholm.

Men det allra viktigaste för mig är att jag på riktigt känner att jag har samma möjligheter trots att jag är mamma, kvinna och ung. Jämställdhet är inte en lönsamhetsfråga utan en mänsklig rättighet och jag är stolt över att ha en VD med det ställningstagandet. Det ger mig hopp om min dotters framtid.

Hos oss ska du inte behöva känna att du sätter livet på paus. Låt arbetat vara en del i den balans du skapar mellan arbete och fritid och låt det inte bli ett hinder för att uppnå dina drömmar.

Publicerad: 2021-03-10