#Helhetsåtagande

Agero utvecklar mobil applikation till orienteringstävling

För två veckor sedan var det dags för den årliga stafetten 10MILA i orientering. I år arrangerades den i Skåne men det är olika platser i Sverige varje år. Tävlingen består av tre olika klasser – ungdomar, damer och herrar som går under olika tidpunkter under helgen. Totalt är det närmare 10 000 löpare som är med i arrangemanget och till det tillkommer ledare och publik så det är ett stort arrangemang.

För att följa tävlingen finns det naturligtvis resultatservice både på webben och i framtagna appar. Målgrupperna för dessa tjänster är både löpare och publik. Löparna vill se hur laget ligger till i tävlingen men också se när det är dags för nästa löpare att växla för sin sträcka i stafetten. I skogen finns det radiokontroller som gör att det går att följa löpare som är ute på en sträcka. Men även publiken vill naturligtvis följa tävlingen tex för att se hur det går för det lag man hejar på och vilka lag som ligger i täten i tävlingen.

20190508_151950

Idag går det att få resultatservice på webben och med hjälp av appar utvecklade för Android och iOS. Vi på Agero har satt igång ett projekt som syftar till stötta Föreningen Tiomilakaveln med att få på plats en kompletterande resultattjänst i form av en mobilapp. Vår målsättning är att kunna erbjuda den inför nästa års 10MILA som arrangeras i Kungsängen utanför Stockholm.

På Agero tror vi på att människor ska göra det som de är bäst på. Därför har vi satt ihop ett team bestående av Frontend, Krav, UX och Dev-Ops. Syftet med 10MILA-projektet är att ta fram en mobilapp som bättre matchar användarnas behov där man i realtid kan följa löpare under tävlingens gång.

Håll koll på vår blogg för uppdateringar kring projektet genom att fylla i er e-post till höger.

Är du intresserad av att jobba med oss? Lämna in en spontanansökan genom att klicka på knappen nedan.

Jag vill också bli kollega

 

 

Publicerad: 2019-05-10