#Företagskultur

Allt börjar med våra värderingar


Det här är första delen i vår bloggserie om vår företagskultur och syn på att vara en #modernarbetsgivare

  • Del 1 Allt börjar med våra värderingar

Jag kan helt klart erkänna att jag har fått en (positiv) hang up på uttrycket ”modern arbetsgivare”. För mig handlar det om att aldrig sluta arbeta på vår företagskultur, hur nöjda vi än är i dagsläget. För världen förändras som vi alla vet. På Agero finns det erfarenhet av 25 år i IT-branschen. Det har hänt en del på den här tiden. En #modernarbetsgivare står aldrig still. Vi behöver ifrågasätta, testa och utmana våra givna normer hela tiden. Den dag vi tror vi är hemma, är vi redan omsprungna på ytterkanten.

Så, var börjar vi? Här får du ta del av vårt första steg i Agerokulturen och vad som bygger vårt sätt att vara en #modernarbetsgivare 

Vi har länge hört om förändringen på marknaden när det gäller medarbetares krav och känsla för sitt jobb. Guldklockans tid är över och vi arbetar inte längre för ett företag, utan med ett företag. Det ligger en symboliskt viktig skillnad i det uttrycket. 

Manpower beskriver förändringen av synen på sitt arbete med att säga att vi nu har lämnat informationssamhället och istället går in i "The Human Age" - där den största utmaningen handlar om att frigöra den mänskliga potentialen. 

Human Age

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa:ManpowerGoup 

Vi kan följa det som är modernt inom mode och teknik, men hur snabba är företag på att anpassa medarbetarens förmåga att arbeta utifrån olika behov och förutsättningar?

Om nu synen på arbete har förändras och värden som frihet & ansvar, balans mellan jobb och fritid, inflytande och egen påverkan och TID, är viktiga för dagens medarbetare – då gäller det att våga anpassa arbetet och förmågan att utföra arbete efter vår tids nya krav.  

 

Allt börjar med våra värderingar

Vår syn på arbete syns i vårt sätt att arbeta med vår företagskultur. För att hantera förändringar, nya krav och förutsättningar, lutar vi oss på våra värderingar och låter dem sätta grunden för vår resa. Vi tror också att det är vår nyckel till att frigöra "den mänsliga potentialen".

  

Personliga

Vi är Personliga

Vi på Agero är ett företag som ser individen. Vi är personliga i alla relationer; både gentemot våra kunder och som kollegor. Vi gillar olikheter i personlighet och förstår att det är en framgångsfaktor att alla inte är lika. Genom att ge ett personligt bemötande ger vi också våra kunder en god service.

 

  

Passion-1

Vi har Passion för vår utveckling

Vi har en stark passion att utveckla oss själva både på det professionella och personliga planet. Vi tar ansvar för att kompetensutveckla oss i vår yrkesroll och att utveckla oss som individer. Det gör vi kontinuerligt genom våra uppdrag och genom att använda och sprida den samlade kompetensen inom Agero.

 

 

Partnerskap-1

Vi bygger Partnerskap

Vi tar alla ansvar för att skapa mervärde för våra kunder och oss själva och vi har en långsiktig syn på våra relationer. Det gör vi genom att arbeta för ett samarbete som karakteriseras av förtroende och gemensamt ansvar.

 

 

Resan har alltså börjat mot en #modernarbetsgivare. För det räcker såklart inte med att hitta tjusiga värderingar som skrivs upp på väggen. Det är kanske tom ganska omodernt. Att bygga en företagskultur är givetvis så mycket mer, tack och lov. Men det formar oss och säger lite om vilka vi är. Vad vi står för och hur vi vill arbeta. Tillsammans är vi Agero. 

Kultur_frukost


Är du intresserad av att läsa mer om vår företagskultur och vår syn på arbete? Hör av dig så kan vi prata mer! 

Du kan också hålla utkik här i vår blogg för att se nästa del i vår bloggserie om vår företagskultur och resa mot en #modernarbetsgivare

Publicerad: 2015-08-18