Test

Skrivet 2019-03-29

Vi kör en repris på ett utav förra årets mest uppskattade och välbesökta seminarium, API-testning med hjälp av verktyget SoapUI. Seminariet ger en inblick i hur vi med hjälp av SoapUI skapar  avancerade API-tester som är lätta att automatisera, lätta att underhålla och som lever kvar länge.

Signa upp dig på seminariet och låt dig inspireras från en av de bästa i branschen.


Anmäl dig till seminariet

SoapUI: ”Probably the most under-used testing tool in the world”

SoapUI är världens mest använda verktyg för att testa SOAP och REST APIer. Tyvärr använder många det bara för att göra ad hoc tester; enkla testanrop med hårdkodade parametrar i några få anrop. Jag hör ofta folk i test-branschen fråga varandra om hur man gör med SoapUI. ”Javisst, jag vet hur man skapar ett projekt och gör ett anrop men inte så mycket mer.”
Under min tid som produktägare för SoapUI visade användningsstatistik att väldigt få användare nyttjar mer än några få procent av dess funktioner. Med tanke på att det finns över två miljoner SoapUI-användare, så är det nog sant att det är världens mest underutnyttjade testverktyg. Det här ser jag (förstås) som en möjlighet, att hjälpa användare att använda verktyget i sin fulla potential!

SoapUI är ett verktyg som till en början kan tyckas obegripligt och därmed oanvändbart, men lär man sig bara några grundläggande principer som finns i SoapUI så kan man snabbt skapa avancerade API-tester som är lätta att automatisera, lätta att underhålla och kan därmed leva kvar länge.

Seminariet kommer att ge er:
- En översikt över API-er (en snabbt växande industri)
- Kunskap om hur man testar API-er
- Kunskap om hur man kan använda SoapUI för att snabbt och enkelt bygga automatiserade tester av API-er.

Anmäl dig till seminariet


Varmt välkomna! 

 

 matti

 

 

        


Föredragshållare: Matti Hjelm
Matti har en 25-årig bakgrund som konsult i roller som utvecklare, scrum master, produktägare och testare. Matti har en lång erfarenhet av SoapUI, både som testare, användare samt som utbildare.
Matti letar ständigt efter nya funktioner och användningsområden i verktyget vilket han brinner för att dela med sig av under sina utbildningar och vid det här tillfället under sitt seminarium.


 Tillfällen:

Välkommen in på något av nedanstående tillfällen, vi bjuder såklart på frukost!

Torsdag 25 april kl 8.30-09:45

Tisdag 7 maj kl 8.30-09:45

(Frukost serveras fr.om klockan 08:15, seminarium börjar klockan 08:30)

Agenda: 
- Smörgås och kaffe

- Seminarium (vi börjar 08:30)
- Frågor och diskussion

Lokal: Vårt kontor på Östra Järnvägsgatan 27, våning 10.

Platserna är begränsade till 25 personer så det brukar fyllas upp fort. Gå till anmälningssidan genom att trycka på knappen nedan.

Målgrupp:  

Alla som vill veta mer om API-testning och automatisering av API-tester med SoapUI.   

 

Anmäl dig till seminariet

Har du några frågor kontakta gärna Kalle på 
karl.jonsson@agero.se eller 070-444 07 79