Utveckling & Arkitektur

Skrivet 2018-12-21

Event Sourcing from the trenches

 Nytt år, nya möjligheter och samtidigt ett bra tillfälle att lära sig nya saker att med sig in i det nya året.. Vi på Agero vill således bjuda in till frukostseminariet: "Event Sourcing from the trenches". Felix Reychman står i talarstolen och delar med sig av sina lärdomar och erfarenheter inom Event Sourcing / CQRS. Vi utlovar bra diskussioner, nyttiga insikter och god frukost. Anmäl dig genom att klicka på någon av knapparna nedan. 

 

 

Anmäl dig till seminariet


Det skall vara lätt att göra rätt och svårt att göra fel. Hur undviker vi misstagen? 

Har du funderat på börja med Event Sourcing / CQRS? Varför inte dra nytta av våra lärdomar, lära av våra misstag och erfarenheter? Event sourcing handlar om att spara sitt data i form av händelser, transaktioner, som om det vore bokföring, snarare än i en mer traditionell relationsdatabas. CQRS - Command query responsibility segregation – handlar om att separera det som skriver data, från det som läser data. Tillsammans blir de två en väldigt stabil, löst kopplad, arkitektur.

Det finns många närmast religiösa åsikter om hur man bör göra, och det kan vara svårt att sålla bland de måsten som finns.

Under seminariet kommer vi således försöka besvara frågan hur man på bästa sätt kommer igång med CQRS, vi gör så genom att dela med oss om våra erfarenheter gällande: 

• … vilka arkitekturella varianter som fungerar
• … vilka som inte fungerar
• … vilka principer som lätt missuppfattas, samt
• … varför?

Det hela presenteras med några få, väl utvalda exempel på saker som blev rätt, och saker som blev fel, och vilka konsekvenser vi sett under de år vi arbetat med det, i form av handfasta rekommendationer. Varmt välkomna! 

 

 

 IMG_8526

        

Föredragshållare: Felix Reychman

Felix har 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och arkitektur, de senaste 4 med system som använder CQRS och Event Sourcing. 

 

 

Tillfälle :

Tisdag 29 januari, kl 08.30- 09:45 eller 

Torsdag 31 januari, kl 08:30 - 09:45

Agenda: 
- Smörgås och kaffe

- Seminarium 
- Frågor och diskussion

Lokal: Vårt kontor på Östra Järnvägsgatan 27, våning 10.

Platserna är begränsade till 12 personer så det brukar fyllas upp fort. Gå till anmälningssidan genom att trycka på knappen nedan.

Målgrupp: Du arbetar troligtvis med att ansvara för/leda utvecklings-projekt och/eller systemförvaltning 

Anmäl dig till seminariet

 

Har du några frågor kontakta gärna Kalle Jonsson på karl.jonsson@agero.se eller
070-444 07 79