#Företagskultur

Humans of Agero - Alexander

Vad står det på ditt visitkort? 
Jag har inget visitkort. Osäker om jag någonsin skulle använda det om jag ska vara ärlig. 
Men om det skulle vara så att jag hade ett visitkort skulle det stå: ”Alexander Hinas – Systemutvecklare och konsult på Agero”. 

Bor? 
Jag bor för närvarande i en 2:a i Hammarbyhöjden 

Familj? 
Bor med min sambo Klara. Resterande familj befinner sig på Gotland. 

Ditt första program? 
Ett av de första program jag skrev var ett ”textäventyr” i C++. Vad jag kan komma ihåg så blev det aldrig klart tyvärr. 

Dryck på fikat? 
Jag dricker gärna en kopp svart kaffe. Helst av allt ska det vara vanligt bryggkaffe. Såklart så är det aldrig fel med en cappuccino då och då. 

Vem skulle du vilja bjuda på middag? 
Oj vad svårt. Den första jag kan komma att tänka på är Sylvester Stallone. Enbart för att jag älskar Rocky filmerna.  

Favoritårstid? 
Jag älskar verkligen både vår och sommar. Ljust och varmt. Men såklart så har alla årstider sin egen charm. Men vintern är alltid alldeles för lång.    

När skrattade du riktigt gott senast? 
Bra fråga, jag skrattar gott ofta. Både på jobbet på fikarasterna och privat när jag kanske spelar spel med kompisar eller umgås med min flickvän 

När var du senast riktigt arg? 
Jag skulle säga att mitt tålamod är stort, så jag blir väldigt sällan arg. Senast jag blev riktigt arg kan jag helt ärligt inte komma ihåg. Men såklart så kan man störa sig på hur en del människor beter sig emot andra i samhället.   

Beskriv ditt hem. 
Vårt hem är ljust och rymligt. Jag skulle säga att det är ganska rent och prydligt, någon dammråtta kanske, men inte värre än någon annan skulle jag tro. När det kommer till inredning så har jag inte ett jättestort intresse, vilket kanske är tur då min flickvän älskar mode och inredning. Så jag låter henne ta kommandot.   

Drömresmål? 
Jag hade väldigt gärna åkt till Karibien för att sola och snorkla. Det har varit mitt drömresemål ett tag, får hoppas att det blir av snart.    

Privat? 
Jag är uppväxt på Gotland i en socken som heter Bäl. Det ligger cirka två mil ifrån Visby. Så det klassificeras som ”på landet”. Redan som liten så hade jag stor passion för datorer och teknik, jag älskade att meka med datorer och spela spel med kompisar. Jag läste teknik och programmering på gymnasiet och fortsatte sedan att läsa spelprogrammering samt webprogrammering på Uppsala Universitet Campus Gotland.  Jag flyttade till Stockholm för två år sedan. Har bott på en handfull ställen under dessa två år, men har bott i Hammarbyhöjden i ett halvår nu och trivs väldigt bra. På fritiden så tycker jag ännu om att spela spel och se på film. Jag försöker också träna en del. Nu för tiden blir det mestadels löpning och ibland lyckas jag ta mig till gymmet för styrketräning.     


Yrkesbakgrund?
 

När jag fick körkort så började jag sommarjobba som budchaufför. När jag senare började studera på universitet så fick jag även hoppa in när det behövdes, alltid bra med extra pengar såklart! Efter studierna så fick jag projektanställning hos ”Region Gotland” som second line tekniker i ett halvår. När projektanställningen var över fick jag erbjudande om förlängning, men då hade jag redan bestämt mig att jag skulle söka lyckan i Stockholm istället. Så jag flyttade till Stockholm och fick snabbt jobb som IT-konsult hos PlantVision. Där jobbade jag med LIMS (Lab Information Management System) och jag hamnade snabbt i ett projekt där ett stort LIMS system skulle byggas ut, där hamnade jag som testare/QA. Med lite mer erfarenhet i ryggsäcken förde detta mig sedan vidare till att nu vara systemutvecklare här på Agero. 

Alternativ karriär - om du inte jobbat med IT? 
Jag har alltid älskat att laga mat och hade ”hotell och restaurang” som mitt andra val till gymnasiet. Så om jag inte hade blivit utvecklare så hade jag förmodligen varit kock eller restaurangägare vid det här laget. 

Vill lära dig mer? 
Nu är jag fullt fokuserad på att lära mig precis allt som har att göra med utveckling av programvara. Jag tycker om att vara överallt i hela kod-stacken och suger åt mig så mycket information jag bara kan. 

Kan men inte vill? 
Jag tycker att vardagliga ”måsten” kan vara  otroligt tråkigt. Tvätta, städa, handla. Saker som jag gör men sällen med ett stort leende. Jag tror inte heller att jag är ensam om att känna så. 

Vad driver dig? 
Att lära sig nytt och skapa förståelse för saker är min absolut största drivkraft just nu. Jag har redan efter de tre månader som jag har varit anställd hos Agero lär mig så mycket och jag är otroligt stolt och glad över att få jobba med så duktiga och pedagogiska kollegor. 

 

Är du sugen på att bli en av oss? Läs mer om vår företagskultur eller lämna in en spontanansökan!

Läs om vår företagskultur

Jag vill också bli kollega

 

 

 

Publicerad: 2017-07-20