#Företagskultur

Humans of Agero - Jessica

humansofagero_jessica

Vad gör du på Agero?

Jag jobbar som UX-designer. Min roll är att förstå användarna och deras behov i kombination med kundens affärsmål. För att förstå detta använder jag mig av olika metoder som intervjuer, användningstester, användarresor med mera. Jag tar även fram lösningsförslag i form av skisser och prototyper på tänkta flöden som testas tillsammans med användarna. Mitt arbete sker nästan alltid tillsammans med andra kompetenser i ett team, där jag har nära kontakt med utvecklare, kravare, produktägare med flera.

Hur länge har du arbetat på Agero?

Jag började på Agero i oktober 2013, så strax över 8 år nu.

Vad är absolut roligast på ditt nuvarande uppdrag?

I mitt nuvarande uppdrag arbetar vi med att ta fram en helt ny tjänst. Det är väldigt roligt att få möjligheten att vara med och påverka från start och undersöka de tänkta användarnas behov och kunna forma något helt nytt utifrån det.

På vilket sätt har du utvecklats under uppdragets gång?

Då jag kom in i projektet under rådande pandemi så blev det en utmaning att lära känna verksamheten, teamet och våra användare nästan helt digitalt. Jag har lärt mig att att hitta andra vägar att sammarbeta på än jag varit van vid i andra uppdrag, för samla in den informationen som krävs för att kunna utföra mitt jobb. Det har varit väldigt lärorikt och det finns verktyg och metoder som jag även efter pandemin kommer hålla kvar vid.

Vad är det bästa med att vara konsult?

Jag har en trygg bas på Agero med möjlighet att arbeta i olika uppdrag som konsult. Då kan jag jobba med olika typer av lösningar för kunder i olika branscher och får möjligheten bygga min kompetens och utvecklas

Vad driver dig?

Min största drivkraft är att få vara med och göra skillnad för användarna i deras vardag. Att få vara med från början till slutet i ett projekt är alltid extra roligt, då jag kan se användarna arbeta i det system eller tjänst jag varit med och tagit fram.

Vad är det bästa med Agero?

Alla fantastiska kollegor, det finns så mycket kunskap och erfarenhet på Agero och ingen är rädd att dela med sig av den. Sen har vi ju väldigt roligt också! På Agero är det även viktigt med balans i livet och det är något som Agero verkligen lever upp till.

Vad är ett av dina bästa minnen av din tid på Agero?

Det finns många bra minnen från Agero, så jag kan inte bara välja ett. Några som jag kommer ihåg extra mycket är resan till Barcelona samt Åre som var väldigt roliga. Roliga aktiviteter som att åka segway och snöskoter i kombination med god mat och trevliga kollegor.

Innan pandemin så hade vi på Agero Halloween AWs varje år. Då fick jag 3 år i rad möjligheten att tillsammans med en annan kollega designa och bygga escape rooms till våra kollegor och övriga gäster. Det var så roligt att klura ut tema och uppgifter till rummen som vi sedan fick se alla försöka lösa.

Vem är du utanför jobbet?

Skåning som flyttat till Stockholm som nu lever med min familj i ett hus på Ekerö, som vi renoverar efterhand i den mån vi hinner med en vild 2-åring i huset. Under min föräldraledigheten saknade jag att känna mig kreativ så jag har lärt mig att virka och har börjat lära mig sy barnkläder till min dotter. Som jag kanske avslöjat så har jag ett intresse för escape rooms. Jag har gjort strax över 100 stycken och även gjort utlandsresor i syfte att bara göra escape rooms. 

Är du sugen på att bli en av oss? Kontakta då Amanda på amanda.oberg@agero.se, eller skicka in en ansökan till några av våra lediga tjänster.

Jag vill också bli kollega

 

Publicerad: 2022-01-19