#Helhetsåtagande

Intervju med Dan

Tidigare i höstas publicerade vi en video där vi ställde några frågor till Dan, en av våra seniora arkitekter. Frågorna kretsar kring erfarenheter och lärdomar av tidigare projekt. Nedan kan ni se videon och under det kan ni läsa frågorna från intervjun med Dan.

 

Hur skulle du beskriva ditt jobb för en åttaåring?
Det är svårt. Jag pratar med människor för att förstå vad de behöver hjälp med på deras jobb. När jag har förstått det så bygger jag appar och datorprogram som hjälper dem med det. 

Hur länge har du varit konsult?
I 22 år.

När blev du riktigt glad på jobbet senast?
Det var när jag hade ett möte med en kollega och igen fick bekräftat för mig att jag har så otroligt kompetenta och trevliga kollegor.

Berätta om ett projekt som inte gått så bra...
För många år sedan så skulle jag hjälpa ett företag att införa scrum och där misslyckades jag. Det var nog för att jag fokuserade mer på scrums ritualer och mindre på att lyssna funderingarna människorna hade. 

De viktigaste faktorerna bakom framgångsrika projekt?
Dels är det ett välfungerande team där medlemmarna är trygga med varandra och har roligt. Sen så är det ett projekt där man fokuserar på behovet snarare än tekniken. Samt att ha så mycket automatisering som möjligt med byggen och produktionssättningar och testning. 

Var tror du stora steg kommer att tas inom digitalisering?
Jag vet inte. Men jag hoppas att den digitaliseringstrend som finns inom vården kommer att fokusera på att kan ge rätt information vid rätt tillfälle snarare än att bara göra journaler tillgängliga. Mer fokus på behoven än tekniken där också. 

Publicerad: 2021-01-12