Konferens på Sandhamn

I slutet på september åkte vi på konferens till Sandhamn och fick njuta av skärgård i höstskrud. Det var ett glatt gäng som samlades tidig fredag morgon för transport ut till Stavsnäs och vidare med båt till ett soligt Sandhamn.

Väl på plats och installerade i konferenslokalen fick vi höra om Ageros historia av Johan Porsby som var med och grundade Agero för 28 år sedan. Vi fick bland annat höra om hur det gick till när Bill Gates var i Sverige och hade svårt att få tekniken att fungera, hur man byggde IT-system innan internet och vi fick även se hur Ageros grafiska profil sett ut under åren. Roligt och tankeväckande, det har hänt en hel del, både på Agero och inom vår bransch under dessa år.

På Agero är vi personliga och vi har passion för utveckling och detta är något som vi tar med oss när vi planerar konferens. Konferenserna är ett utmärkt tillfälle att träffa alla kollegor som vi inte träffar varje dag och få möjlighet att jobba tillsammans kring något på förhand bestämt tema.

Denna gång valde vi att dela vi upp oss i våra olika kompetensgrupper för att fokusera på att kompetensutveckla oss inom våra specialistområden. Till exempel jobbade Arkitektur och utvecklingsteamet med BDD och testdriven utveckling och UX-teamet inledde dagen med att elaborera metodiker och verktyg inom UX generellt varefter de valde att fokusera på färdigheter inom adaptiva vyer och responsiv design i Axure RP. På detta sätt fick teamen ta plats och dels jobba med relevanta tekniker och dels få chansen att jobba tillsammans med, och lära av, kollegor inom samma område.

Är man i skärgården och det är en så fin höst som detta år är badtunna, bastuflotte och bad i både hav och pool självklart också med i planeringen. Till middagen hade vi en specialskriven mordgåta att lösa och utanför fönstret kunde vi uppleva ett mäktigt åskväder.

Lördagen startade för vissa morgonpigga med att uppleva soluppgången över Östersjön. Kyligt men vackert!

Konferenser är en energiboost! Vi har väldigt roligt när vi åker iväg tillsammans och jag kommer bära med mig minnen av massor av skratt och givande diskussioner från Sandhamn. Och kanske också att mitt lag löste mordgåtan först…

Publicerad: 2018-11-01