#Företagskultur

Välkommen tillbaka från föräldraledigheten

Vi har pratat med en av Ageros seniora konsulter, David, som nyligen kommit tillbaka från ett års föräldraledighet med första barnet.

tillbaka_fran_foraldraledighet


Välkommen tillbaka från föräldraledigheten! Hur känns det nu när du har varit tillbaka en tid?
Tack! Det känns bra, men just nu är Tage förkyld och får inte vara på förskolan så det blir lite svårt att jobba när han är hemma.

Känner du att det finns förväntningar från Agero på att du ska jobba när sonen är hemma sjuk?
Nej det är ingen förväntan att vi ska jobba när vi är hemma med sjukt barn, men vi jobbar ju mycket hemifrån nu under pandemin och det gör även Tages mamma vilket gör att det är lite svårare att jobba när den andra föräldern vabbar.

Hur var det annars att komma tillbaka?
Det var nästan som att börja på ett nytt jobb. Agero har flyttat under föräldraledigheten och de flesta jobbar på distans, så det var en annorlunda nystart. Jag kom igång i ett uppdrag hos en tidigare kund rätt snabbt, med ett system som jag har jobbat med före föräldraledigheten. Jag har inte tänkt så mycket på komplexa system, problemlösning och följdverkningar under föräldraledigheten så det var en liten startsträcka, men det gick snabbt att komma tillbaka när jag började jobba. Vi var redo båda två, Tage att börja på förskolan och jag att komma tillbaka till jobbet.

Vad är de största utmaningarna nu?
Privat känns det konstigt att inte veta vad som har hänt på dagen för Tage. Jobbmässigt är det samma utmaningar som innan föräldraledigheten, att både leverera i nuvarande uppdrag och vara redo för nästa.

Hur har kontakten med Agero fungerat under föräldraledigheten?
Innan pandemin bröt ut hände det att jag och Tage kom in till kontoret för att vara med på fika. Sen har jag deltagit i företagsmöten på distans och tagit del av den veckoinformation som skickas ut, så det har fungerat bra.

Tack David för att du tog dig tid att berätta!. 

Publicerad: 2020-11-10