Skrivet 2018-10-29


Typsäker frontend i TypeScript | ReasonML

Varmt välkommen på en kväll hos Agero som startar med mingel och tilltugg och som sedan går över till seminarium där föreläsaren Pontus Nagy berättar om hur vi med TypeScript får möjligheter att skriva kod som är simplare, lättare att förändra och i de flesta fall även korrektare.


Explosionen inom Javascript ställer ytterligare krav på oss utvecklare
JavaScript har fullkomligt exploderat under de senaste åren vilket har inneburit fler webbapplikationer och fler utvecklare. Att utveckla fler applikationer samtidigt som man har fler kollegor är roligt, men det ställer också större krav på att samarbetet fungerar. Idag arbetar många också agilt, en arbetsprocess som kan leda till förändrade krav, även sent i processen. Detta ställer krav på att utvecklare vågar förändra, plocka isär och skriva ny kod under korta perioder. Seminariet kommer gå in på dessa utmaningar samt ge tips och verktyg på hur vi med hjälp av TypeScript får möjligheter att skriva kod som är simplare, lättare att förändra och i de flesta fall även korrektare.

Vidare kommer seminariet ge:
- En kort introduktion till språket med syfte att illustrera de problem och lösningar som finns inom TypeScript.
- Exempel ur ett matematiskt perspektiv och dra paralleller mellan funktionella språk som ReasonML.

Anmäl dig till seminariet

 


614A0296sv
Föredragshållare: Pontus Nagy 

Pontus är en passionerad och nyfiken frontend-utvecklare med omfattande erfarenhet av att förbättra och effektivisera olika typer av processflöden. JavaScript är någonting Pontus brinner lite extra för, vare sig det är ramverk, byggsystem eller generell utveckling.

När: 
Onsdag 28/11, Kl: 17:30.
Välkommen från klockan 17.30 på enklare mat och kall dryck. Seminariet drar igång klockan 18:30. 

Agenda:
- Mingel med tilltugg och dryck (Start 17:30)
- Seminarium (18:30-19:15)
- Frågor och diskussion

Lokal: Vårt kontor på Östra Järnvägsgatan 27, våning 10.

Målgrupp:
Frontend-utvecklare som är intresserade av att gå från JavaScript till TypeScript.
Utvecklare med erfarenhet av språk som C# och Java som vill veta hur TypeScript skiljer sig från dessa språk och hur koncept från statiskt typade funktionella språk kan tillämpas.

Platserna är begränsade till 15 personer så det brukar fyllas upp fort. Gå till anmälningssidan genom att trycka på knappen nedan.

Anmäl dig till seminariet

Har du några frågor kontakta gärna Kalle på karl.jonsson@agero.se eller

070-444 07 79