#UX design

UX-design konferenser i Europa 2020 - allt du behöver veta

jenny_dan_alex_1200x628

Som designer är det bästa som finns att få veta hur andra gör. Vilka verktyg eller trix kan du inte sluta prata om? Finns det en ny metod eller bok som vi inte får missa?

I början av året har många av UX konferenserna för 2020 "early birds" biljetter. Passa på, ladda telefonen och ta med dig kollegorna till någon av dem runtom i Europa.The UX Conference
Mars 2-3 | London
Årets tema är samarbete mellan UX, UI och innehållsdesigners. Två dagar där första dagen innehåller korta föreläsningar och dag två fylls med workshops där du kan praktisera vad du lärt dig dagen innan. Fokus läggs på den mest komplicerade delen av design; kommunikation mellan medlemmar i teamet, företagspolitik, visa vilket värde design kan tillföra och att prata samma språk som stakeholders.


UX Copenhagen
Mars 30-31 | Köpenhamn
Två dagar med 20+ föreläsare, workshops, nätverkande och inspiration. Årets ämne är "Influence & Designing for Good". DesignOps, hur man använder 'design thinking' för att förbättra världen och samhället, etiskt OS, design mot våld i hemmet, är några av föreläsarnas rubriker.


UXinsight
April 6-8 | Breda, Holland
UXinsight samlar workshops och föreläsningar enbart inom UX research. Fjärde året konferensen hålls har man utökat den med en dag där föreläsarna berättar om testprojekt, hur de genomfört uppdrag, samarbeten på en mer djupgående nivå än i en vanlig föreläsning. Några av föreläsarna är Colette Kolenda; user researcher för Spotify, Molly Fargotstein-Sanders, UX research manager för Mailchimp.


Yggdrasil
April 20-21 | Sandefjord Norge
Norges viktigste möteplass för alla som arbetar med digitala upplevelser. Här finns plats att dela insikter, metoder, verktyg i en kreativ miljö. Konferensen drivs av den norska dataföreningen och riktar sig mot grafisk designer, interaktionsdesigners, webbredaktörer, frontendutvecklare, service designer, informationsarkitekter och strateger. Program för 2020 släpps snart. Några sv 2019 års föreläsare var Yuval Keshtcher; UX writer, Klara Vatn; design and UX lead för Spacemaker AI.


From Business to Buttons
6-8 maj | Stockholm
Skandinaviens största konferens inom UX och service design. 2020 är några av föreläsarna Melissa Perri; CEO och författare av “Escaping the Build Trap”.  Ghaida Zahran, lead produktdesigner för Netflix. Indi Young; UX researcher, som pratar om produktdesign i kombination med empati och djup förståelse för människors syften. Två dagar innan själva konferensen hålls workshops där du kan få hands-on tips och trix, inspiration och jobba nära föreläsarna för att fördjupa din egen kunskap.


User Experience Lisbon
Maj 19-22 | Lissabon, Portugal
UXLx är Europas största konferens inom User Experience. Den 11:e upplagan innehåller 22 workshops och 10 föreläsningar som kommer att utmana din hjärna. På 4 dagar i Lissabons nyrenoverade affärsdistrikt kan du lyssna på te.x. Torrey Podmajersky, UX writer för Google, Kathryn Campbell; chef för Research & Insights för Live Nation/Ticketmaster.

Några av de workshops som kommer hållas är:

  • Strategic Writing for UX
  • Machine Learning for Designers
  • Running Effective Workshops
  • When Research Meets Reality


ACE!
Maj 20-22 | Kraków, Polen
ACE! är två konferenser i en. "Building Software Better" och "Building Better Products", plus en dag med workshops där du kan fördjupa dina nya kunskaper. Konferensen riktar sig till dig som jobbar med någon slags produkt; produktägare, UI designer, interaktionsdesigner och UX researcher.


UX London
Maj 27-29 | London
3 dagar i London fyllda med workshops, föreläsningar i en fantastisk lokal designad av samma arkitekt som designat Beijing Olympic Stadium. Där blandas kreativitet från musikkonservatoriet, dans-och hälsoskola. Några av talarna som släppts är Jonathon Colman, fd UX strateg för Facebook. Vicki Tan, fd lead produkdesigner för Headspace. Benjamin Evans, design lead för Airbnb’s antidiscriminerings team.


POLISHOPA Design Thinking Conference
Juni 1-4 | Bydgoszcz, Polen
Polishopa är största konferensen inom design i Polen. Man fokuserar på metoden design thinking, service design och innovation. Runt 250 designers från hela världen besöker konferensen. 1-2 juni hålls föreläsningar, 3-4 juni workshops och sedan avslutas Polishopa med en "Design Thinking Business Mixer" och avslutningsfest.


App Design & Development Conference
Juni 24-26 | Barcelona
En internationell 3 dagars konferens för iOS & Android utvecklare och UX/UI designers. Målet med konferensen är att skapa en yta för designers och utvecklare från hela världen, att träffas och hitta nya sätt att samarbeta på.
Alla föreläsningar är anpassade för att tilltala både designers och utvecklare. Förvänta dig att inte bara lära dig nya saker, utan att bli utmanad att utvecklas till en helt ny nivå.


Design Matters
September 23–24 | Köpenhamn 
Design Matters är en två-dagars konferens i centrala Köpenhamn med fokus på att lyfta fram vad som är nytt inom digital design. Runt 1000 kreativa deltagare från hela världen deltar i workshops, föreläsningar och afterwork.

Pablo Stanley från InVision kommer att dela med sig om sin vardag och spännande projekt där illustrationer har stor betydelse. Catt Small; produktdesigner för Etsy, föreläser om hur vi kan bygga produkter och system som inte skadar människan i en ny värld med AI och machine learning.


Nordic.design
Oktober 7 | Stockholm 
Under en heldag på Nordic.design får du inspiration och nyheter inom UX, UI, designverktyg, metoder och mycket mer från både kända internationella talare och nya inspiratörer. Nordic.design fokuserar på en talare i taget och 2019 avslutades hela eventet med en afterwork tillsammans med Nordic.js så vi förväntar oss liknande upplägg för 2020.  
Publicerad: 2020-01-21