#Företagskultur

Vad behöver du för att känna arbetsglädje?

Agero levererar tjänster inom digitaliseringsområdet och många av oss som jobbar på Agero är vana att till viss del arbeta på distans. Till viss del! Nu sitter de flesta av oss på distans på heltid. Det som tidigare har varit uppskattade aktiviteter som exempelvis företagsmöten, middagar, gemensamma frukostar med kunskapsdelning, Halloween-pub med vårt eget Escape Room och liknande har vi fått tänka om hur vi ska göra och jag tänkte dela med mig i den här bloggen av några av de saker vi gör annorlunda nu.

Vad är det som gör att du trivs på ditt jobb? 

Vi som individer har fortsatt samma behov på jobbet som innan pandemin bröt ut, innan vi började jobba hemifrån. Att ha en balans mellan aktivitet och återhämtning, en bra arbetsmiljö, tillhörighet, att bli sedda och att få utvecklas. Att luta sig mot våra värderingar i det vi gör, pekar ut riktningen för vad vi gör för att så långt det är möjligt uppfylla de behov vi har. Eftersom det är en ny situation för oss alla så testar vi nya saker och lär oss vad som funkar bra.

Dan_vid_tavlan

Personliga, med passion för utveckling – på distans

Mycket i vårt arbete går, med hjälp av olika digitala verktyg, att göra på distans. Att utveckla digitala lösningar på våra kunders problem på ett bra sätt, att lära oss nya tekniker och metoder är sånt som fungerar bra och inte är helt olikt hur vi jobbar när vi är på samma ställe. Det finns dock delar som är väldigt annorlunda.

När vi är på samma arbetsplats möts vi spontant vid kaffemaskinen och pausar och pratar med varandra. Det är något vi behöver idag också och istället för att ses fysiskt har vi istället skapat en Fika-kanal i Teams där vi kan träffas. Eftersom det är svårt att se om det är någon inne i Fika så har vi satta tider då vi fikar varje dag och de som vill och kan den dagen ansluter med en kopp kaffe och så umgås vi en stund där. Vissa dagar är vi två på fika och andra kan vi bli tio personer eller fler. Ibland kan det vara svårt att komma till tals om det är många som ansluter till Fika så vi kommer den här veckan att testa att slumpa fram fikakompisar så att vi träffas i mindre grupper, men Fika-kanalen är förstås fortfarande kvar.

Vår kompetens är en färskvara och utvecklingstakten går fort. Att hålla sig uppdaterad med det som gäller nu och det som kommer är viktigt för alla, inte minst när man är konsult. Att få dela med sig till kollegor av det man lärt sig är något som vi uppmuntrar, vi får bara göra på annat sätt nu.

AgeroTalks_SpecFlow

Tidigare har vi setts på kontoret en dag i veckan, ätit en god frukost och lyssnat till någon kollega som har lärt sig något nytt i sitt uppdrag, på en konferens eller utbildning som delar med sig av detta. För att fortsätta lära av varandra kör vi nu istället AgeroTalks digitalt och det är mycket uppskattat. Var och en tar med sig sin lunch och lyssnar till en presentation via Teams. Ofta blir det också en engagerad diskussion och frågor kring ämnet. 

Att få vara i ett sammanhang är viktigt för oss. Att bli sedda av och att se kollegor är en av de saker som gör att vi trivs och upplever arbetsglädje och hur Agero skapar förutsättningar för det har förändrats och kommer fortsätta förändras.

Tycker du att det här låter intressant (eller vill veta hur vi löste Escape Room), hör av dig till mig, så berättar jag gärna mer.

Publicerad: 2020-11-25