#Helhetsåtagande

Värdet av mobilitet


I dagens samhälle är det svårt att inte lägga märke till de snabba förändringar som pågår. I media och i andra källor kan man läsa om digitala trender som t.ex. IoT, självkörande bilar, drönare, 3D printrar, VR glasögon och annat som gör att det känns som man lever i en sciensfiction-film. 

Vi tycker att just mobilitet är ett spännande område att djupdyka i. Enligt en rapport från Forester kommer antalet mobilanvändare ha nått 4,8 miljarder, redan under 2017 och 46% av dem kommer använda sig av smartphones. En annan chockande siffra som man kan ta del av om man läser studier är att vi i genomsnitt kollar till telefonen mellan 40 - 90 gånger per dag. 

Det är ett beteendemönster som är intressant och följa. Vi som har jobbat med användbarhet, design och UX under ett antal år märker av hur förväntningarna på appar/system har ökat. Vi är vana att använda snygga och intuitiva tjänster som AirBnB, Uber och Snapchat. 

Detta tar vi med oss när vi på vår arbetsplats handskas med diverse systemstöd för olika processer. Vi märker också att frustrationen bara ökar när systemstöd inte fungerar smärtfritt. Hur många har inte irriterat sig på att tidsrapporteringssystemet eller CRM-systemet inte är användarvänligt? Faktum är ju att många interna system idag  t.om. inte ens har en mobilversion. 

IMG_8543_ny-jpg

 
Vi lever en datadriven digital era, där de som nyttjar tekniken och har en digital strategi kommer vara de som växer och frodas. Men var inte oroliga, om ni som många andra känner att ni inte riktigt hängt med i tekniken och utvecklat mobilstöd för era kunder (både externa och interna).
 
Låt oss tillsammans se över era digitala processer för att se hur vi bäst kan applicera ett mobilt tänk. Vi rekommenderar dock inte våra kunder att skapa mobillösningar bara för att det trendar tydligt åt det hållet. Som alltid utgår vi från vilket värde det skapar. Dvs om mobillösningen inte skapar värde för dina kunder eller dina anställda, ja då ska vi ju inte göra det. Enkelt va?  

 

Hur mobila är ni? Är ni redo för framtiden, eller finns det massor med outnyttjad potential här?  

Kontakta gärna oss genom att klicka på knappen nedan så kan vi diskutera hur just eran situation ser ut.

Intressant, kontakta mig

 

Publicerad: 2016-12-01