Våra olika roller

Som konsult hos Agero kan din vardag se olika ut beroende på kompetensområde, roll, om du jobbar i ett av våra inhouse-projekt eller sitter ute hos en kund. Hos en kund kan vi vara en eller flera Ageroianer i ett team. Här berättar några av våra kollegor hur de ser på sin roll.

UX-Designer

Som UX-Designer får jag möjligheten att lära mig nya saker och utvecklas, då jag som konsult kan jobba med kunder från olika branscher. Att kunna var flexibel i mitt arbete är viktigt för att kunna arbeta med kunden på rätt sätt och utgå från deras behov. Det kan vara allt från att genomföra användningstester, ta fram en kundresa till att intervjua personer i verksamheten.


Extra mycket motiveras jag av att få vara med från starten av ett projekt till att jag faktiskt kan se användarna arbeta i det system eller den tjänst jag varit med och tagit fram. Men den bästa känslan uppstår när jag varit med och skapat en förändring som hjälper människor på riktigt. Då vi är fler som jobbar med UX på Agero så är det skönt att veta att jag alltid kan få stöd på hemmaplan från teamet, även om jag sitter ute hos kund.

För mig är det viktigt att ha en arbetsgivare som har förståelse för vad jag gör i min roll och litar på mig. Det ger mig friheten att vara nyfiken och utmana min roll som UX-designer.

Business Intelligence utvecklare

Det mest spännande med Business Intelligence är att det kräver djup kunskap i tekniken, koll på mängdlära och innebär mycket tätt samarbete med verksamheten. Strukturen i databasen är användargränssnittet. Det rör sig ofta om miljontals datarader och svaren ska komma snabbt. Därför är designen viktig, liksom att skriva optimerade SQL-frågor samt att lyssna mycket noga på verksamhetens behov.

Tekniken utvecklas hela tiden och kundernas förväntningar förändras. Som jag ser det har möjligheterna inom området bara börjat öppna sig – och detsamma gäller mina personliga möjligheter.

På Agero jobbar jag nära mina kollegor och kunden och deras verksamhet, oavsett om jag jobbar inhouse på Ageros kontor eller ute hos kund. Det jag uppskattar mest med mina kollegor är ödmjukheten och villigheten att hjälpa varandra och kunden, samtidigt som vi också har mycket roligt ihop.

Applikationsutvecklare

Att jobba inom utveckling och arkitektur innebär att man ständigt ställs inför nya utmaningar. För att hitta bästa lösningarna måste man ha en bra kommunikation med beställare, kravställare, testare och användare där det gäller att kunna förstå och förmedla synpunkter från olika perspektiv.

I min roll hjälper jag kunden att hitta lösningar som både ska tillgodose dagens behov och stödja framtida förändringar. Därför är det också viktigt att dela kunskap inom projektet så att alla kan jobba mot ett gemensamt mål. Att lyckas med detta innebär att kunden får ett pålitligt system som är lätt att underhålla och bygga vidare på.
Helena_och_Jenny_samtalar

Vi söker dig

Läs mer i våran blogg