#Företagskultur

Agero vinnare av Womentorpriset 2016!

Förra veckan tilldelades Agero Womentorspriset av IT & Telekomföretagen. Vi är otroligt glada och stolta över detta pris just på grund av att vi tycker det är viktigt med jämställdhet.

Agero har av juryn utsetts till vinnare av Womentorpriset 2016 för att de genom att enträget, systematiskt och långsiktigt arbete för jämställdhet kan visa på att också små företag kan göra stor skillnad - med 50 % kvinnliga ledare i företaget och i sin ledningsgrupp är Agero en verklig förebild!

- Juryns motivering

Länk till nyhet: Agero vinner Womentorpriset 2016

 

I dagsläget är vi 38% kvinnor på Agero, 50% kvinnor i ledningsgruppen och 60% kvinnor i styrelsen. Sedan 2011 har vi en stabil uppåtgående kurva där vi under varje år förbättrat andelen kvinnor med ca 3% från 24 till 38%.

Detta har vi gjort genom att varje år ha som målsättning att anställa 50/50 män och kvinnor. Vi har inte lyckats varje år men varit fast beslutna att fokusera på det. Vi har också arbetat för ett mer jämlikt rekryteringsarbete allt från hur vi utformar annonstexter till hur vi möter framtida medarbetare i intervjuer och på arbetsmarknadsdagar. I de mötena gäller det att ha värderingar som attraherar både kvinnor och män.

För oss på Agero är det t.ex. viktigt att vara personliga och det innebär att se varje individ och det unika med var och en av oss. I detta ingår balans i livet vilket vi vet uppskattas av väldigt många. På Agero är man inte hjälte för att man arbetar sent eller många timmar utan för det man kan och åstadkommer för våra kunder. Och att kunna avsluta arbetsdagen i tid för att hinna hämta på dagis eller gå på spinningpasset är en självklarhet och någonting vi verkar för att det skall fungera i alla projekt.

 

Är du intresserad av att jobba hos oss? 
Kolla in våra Lediga tjänster och läs om vår Agerokultur. Eller klicka på knappen nedan för att lämna dina kontaktuppgifter.

Jag vill också bli kollega

 

Med vänliga hälsningar,
Patrik Frisk
VD Agero

Publicerad: 2016-11-17