#Företagskultur

Att se potentialen i människor

Det finns de som säger att det finns givna formler för att identifiera potentialen hos människor. Andra säger magkänsla. Den tredje säger tester i olika former. Rekryterare i allmänhet är (förhoppningsvis) riktiga ess på det här - matchningen av medarbetare och uppdrag.

Det är inte en liten utmaning man har som företag att få ”alla nöjda”. Eftersom vi alla är unika individer så motiveras vi av olika typer av uppdrag, mål, visioner, projekt, tekniker… Listan kan göras oändlig såklart. Men vi vet också att olikheter i en grupp skapar bäst förutsättning för lönsamhet och utveckling. Fredrik Bodestam* sa en gång;

”När du träffar den där kandidaten som du tänker att hen absolut inte passar in överhuvudtaget på vårt företag – är det precis den personen som du ska anställa”. Kittlande tanke som kräver ett ledarskap på sin spets. 

Men om man nu lyckas identifiera, se och möjliggöra potentialen hos varje medarbetare på sitt företag eller i sitt projekt, förstå vilka nivåer vi skulle kunna sträcka oss till då! För att inte tala om motivationskraften hos var och en.

 Talent_M.png

På Agero tror vi på att människor ska kunna göra det som de är bäst på. Det gäller både våra kunder och oss själva. Vi har ett tydligt karriär- och utvecklingsstrategi för våra medarbetare och vi tror på möjligheten att växa i sin roll utifrån just sina egna drivkrafter och mål.

Vilken potential har du?

healthy-person-woman-sport.jpgVi vet att dina chanser att lyckas - med de mål som är viktiga för precis dig, bygger mycket på din kunskap men kanske t.o.m ännu mer på dina personliga egenskaper. När vi anställer nya medarbetare är det lika viktigt med de där mjuka, krispiga personliga egenskaper som formar dig, som dina faktiska kunskaper. 

 

 

I IT-projekt är potentialen hos varje projektmedlem livsviktig för uppdragets utgång. Vad är drivkrafterna och motivationen hos olika medlemmar i teamet? Vår kollega Josefina Trende håller ett kostnadsfritt seminarium om konsten att övergå från ett IT-utvecklingsprojekt till systemförvaltning. Att säkerställa att man har rätt kompetens till förvaltning samtidigt som utvecklingsprojektets nyckelpersoner fortsätter till nya projekt är en viktig aspekt.

Är du intresserad av att lyssna på Josefina, kika in inbjudan och anmäl ditt intresse! 

Läs mer om seminariet

 Vill du höra mer om hur vi arbetar för varje individ på Agero? Kul! Läs mer om oss här eller hör av dig till mig, Sandra Lindberg. 

 

* Fredrik Bodestam, VD Opponax Gender Consulting, är forskare i genusvetenskap och sociologi. Du kan bland annat höra honom prata om jämställdhet och jämlikhet. 


 


 

Publicerad: 2016-02-25