#Företagskultur

Agero nu och då - nu fyller vi 30

Söndag den 6 december 2020 fyller Agero 30 år! Otroligt mycket har hänt under de här trettio åren men mycket är sig också likt. Nu firar vi och det är vi riktigt bra på för det har vi tränat mycket på!

Entre2

Våra fantastiska kunder

Om vi börjar med våra kunder så arbetar vi med fantastiska företag. Vi arbetar med banker och försäkringsbolag. Vi arbetar med många olika tjänsteföretag inom hälsa, rekrytering och logistik. Det som karakteriserar våra kunder är att de vill skapa konkurrensfördel genom sina digitala initiativ. De förstår att framtiden är digital och att det gäller att kunna göra sina affärer digitalt. Idag har våra kunder också helt nya möjligheter att nyttja sin data. Det finns oändliga möjligheter att inte bara analysera dåtid utan framför allt kunna förstå vad som kommer hända framöver. 

När Agero startade för 30 år sedan arbetade vi mycket inom läkemedel och det är inom medicinteknik vi har våra rötter. Då var det framför allt vår kompetens vi levererade till våra kunders projekt. Det gör vi idag också men idag tar vi även ansvar för att utveckla och förvalta olika typer av IT-lösningar.

MattiMatsJohan

Bild: Tre av våra fyra grundare. Från vänster Matti Hjelm, Mats Larsson och Johan Porsby. Lars Garpe saknas på bilden. Alla fyra arbetade ihop inom medicinteknik innan de startade Agero.

Vi har och har alltid haft väldigt nöjda kunder. Det bästa beviset för det är att en väldigt stor andel av vår omsättning är till befintliga kunder. Väldigt många uppdrag blir långa och det är inte ovanligt med avtal som sträcker sig från ett antal år upp till över tio år. Vårt NPS-tal ligger en bra bit över 60 och det innebär att en stor andel av våra kunder är ambassadörer och vill rekommendera oss. Det tycker vi är en bra anledning att fira! Tack för att vi får arbeta tillsammans med er!

Världens bästa medarbetare

Att vi har så pass nöjda kunder beror på våra medarbetare. Det är helt och hållet våra fantastiska medarbetares insatser som gör att våra kunder är så pass nöjda. I varje uppdrag och i varje moment sätter våra medarbetare kundens behov i första rummet. Genom att hela tiden vilja leverera med kvalitet och ge det där lilla extra överträffar vi ofta kundens förväntningar. Centralt är den kompetens som våra medarbetare har och hela tiden utvecklar. Den ger oss möjlighet att utmana och bidra till att vi utvecklar kundens affär och arbetssätt. Känslan av att utveckla sin egen kompetens inom det man tycker är roligt samt bidra till att utveckla kundens affär är nog de två viktigaste ingredienserna för att skapa medarbetarnöjdhet. Här har vi också haft möjlighet att fira mycket genom åren. Inte minst genom att vara med på Great Place to Works 15-lista som en av Sveriges bästa arbetsplatser och även på listan över en av Europas bästa arbetsplatser.

Om mycket har ändrats under de här 30 åren så vill jag påstå att medarbetarnöjdheten inte har ändrats särskilt mycket. På Agero har det alltid funnits en tro på att nöjda och stimulerade medarbetare skapar genuint bra saker för våra kunder. 

JohanJosefina

Bild: Två av våra konsulter under en konferensresa till Högbo 2019. Johan provar på hantverket smide och Josefina tar en cykeltur i skogen. Vi är alla olika och gillar olika saker.

Men för att orka och vilja leverera bra saker gäller det att tanka energi då och då också. Få tillfälle att träffas och ha kul tillsammans. Det försöker vi göra både kontinuerligt i vardagen och under lite längre former ett par gånger per år. Det ger oss tillfälle att utbyta erfarenheter, ha kul tillsammans och fira våra framgångar.

Fira i vardagen

Förutom detta tycker vi att det är roligt att fira en massa andra saker. Vi firar födelsedagar. Vi firar leveranser till kunder. Vi firar när någon har tagit ett certifikat och vi firar när någon får barn. Varje år firar vi att Agero har blivit ett år äldre och i år firar vi att vi har funnits i trettio år.

 

Det har var tredje delen av en bloggserie inför att Agero fyller 30 år. Nedan hittar du länkar till de andra två inläggen.

Agero nu och då - Agero föds (del 1)
Agero nu och då - hållbarhet (del 2)

Publicerad: 2020-12-01